dutch design ontmoet hollandse meesters

‘een compleet nieuwe ervaring’
‘stijlvol, mooi, spannend’

dit is het festival dat den haag nodig heeft’
.
een greep uit de vele lovende reacties die bezoekers van het eerste bomvolle festival masterly the hague in 2018 toevertrouwden aan de initiatiefnemers.
.
tijdens masterly the hague worden historische schilderijen gecombineerd met speciaal voor de gelegenheid vervaardigde werken van hedendaagse ontwerpers. in 2019 in drie panden aan de lange vijverberg 14, 15 en 16 en een prachtig nieuw pand aan het lange voorhout 44 (voormalig restaurant royal).

editie 2019: 19-22 september
foto: initiatiefnemers willem jan hoogsteder & nicole uniquole. in het midden: ilona roolvink / abnamro.
meer info www.masterlythehague.com

inschrijving editie 2019 is gestart

wilt u als ontwerper, kunstenaar, fotograaf, bedrijf of gallerie onderdeel zijn van het festival? gebruik dan het inschrijfformulier van de website.

.

tijdens het festival kunnen ontwerpers, kunstenaars, fotografen en galleries direct aan particulieren, winkels, musea en verzamelaars verkopen. tijdens de avondopenstellingen worden vip events georganiseerd voor bedrijven en verzamelaars.

 

foto nicole marnati | jurk jan taminiau, bruikleen gemeentemuseum den haag

2018: eerste editie masterly the hague groot succes!

‘een compleet nieuwe ervaring.’, ‘stijlvol, mooi, spannend.’, ‘dit is het festival dat den haag nodig heeft.’

een greep uit de vele lovende reacties die bezoekers van het bomvolle festival de organisatie toe vertrouwden.

nooit eerder vertoond – een schot in de roos

het tonen van eigentijdse ontwerpen in combinatie met historische schilderijen blijkt een regelrechte hit. hippe fashionista’s, deftige hagenaars, jonge ouders met hun kroost, studenten, allemaal keken ze de afgelopen 4 dagen hun ogen uit in de drie stadspaleisjes aan de lange vijverberg. in de prachtig gestileerde stijlkamers vertelden 60 ontwerpers vol passie over hun nieuwe creaties, geïnspireerd op hun muze. rembrandt, van ruysdael, amalia van solms, anna paulowna en vele andere vorsten en oude meesters werden nog nooit zo succesvol tot leven gebracht.

uitbreiding van het festival 
masterly the hague bracht een vernieuwende cross- over die tot de verbeelding sprak van zowel kunst- als designliefhebbers. een vervolg in 2019 is dan ook onontkoombaar. een uitbreiding in het haagse museumkwartier ligt in het verschiet.

foto marijke aerden