nieuw festival voor old master paintings en dutch design

achter nu nog gesloten deuren
aan de lange vijverberg in den haag
wordt straks de rode loper uitgerold….

.
op deze prachtige locatie tegenover de hofvijver, zullen volgend najaar drie monumentale panden voor het eerst gezamenlijk de deuren openen voor het publiek.
.
lange vijverberg 14, 15 en 16 tonen de collecties van kunstverzamelaar dr abraham bredius, van hoogsteder & hoogsteder en van schilder cornelis kruseman.
.
tijdens masterly the hague worden deze historische schilderijen gecombineerd met speciaal voor de gelegenheid vervaardigde werken van hedendaagse ontwerpers.
foto: initiatiefnemers willem jan hoogsteder & nicole uniquole – frieda mellema
meer info www.masterlythehague.com

van rembrandt van rijn tot viktor & rolf

masterly the hague presenteert ruim 25 deelnemers.
.
de haute couture van viktor & rolf vormt een samenspel met het schitterende harnas en de weelderige kraag op het portret van frederik hendrik, prins van oranje geschilderd door michiel van mierevelt (zie afbeelding).
.
de meters hoge metalen bloemen van linda nieuwstad zijn hier gekoppeld aan de roosjes in de hand van de rijkste vrouw in 17e-eeuws amsterdam, vereeuwigd door jurriaen ovens.
.
fotografenduo petra en erik hesmerg laten foto’s zien bij een mysterieus sottobosco schilderij van de uiterst zeldzame schilder j.m. sartory. en bij dé 19de eeuwse hofschilder jean-baptiste van der hulst is textielvormgever jan koen lomans uitverkoren te exposeren.

Foto Marijke Aerden

1e editie: 20 – 23 september 2018

20_23 september 2018
het friesche hof in het museumkwartier
lange vijverberg 14-15-16

.
de lange vijverberg is fraai gesitueerd in het centrum van Den Haag en ligt direct langs de hofvijver en het binnenhof.

de historische panden liggen op loopafstand van het centraal station den haag. de parkeergarage museumkwartier zit direct naast masterly the hague.

.
de foto geeft het uitzicht weer vanaf de panden aan de lange vijverberg.

foto patrick rasenberg.

tekst volgt

tekst volgt