20-23 sept 2018 – nieuw cultureel festival in de den haag

achter nu nog gesloten deuren
aan de lange vijverberg in den haag
wordt straks de rode loper uitgerold….

.
op deze prachtige locatie tegenover de hofvijver, zullen in september drie monumentale panden voor het eerst gezamenlijk de deuren openen voor het publiek.
.
lange vijverberg 14, 15 en 16 tonen de collecties van kunstverzamelaar dr abraham bredius, van hoogsteder & hoogsteder en van schilder cornelis kruseman.
.
tijdens masterly the hague worden deze historische schilderijen gecombineerd met speciaal voor de gelegenheid vervaardigde werken van hedendaagse ontwerpers.
foto: initiatiefnemers willem jan hoogsteder & nicole uniquole – frieda mellema
meer info www.masterlythehague.com

van rembrandt van rijn tot viktor & rolf

masterly the hague presenteert ruim 25 deelnemers.
.
de haute couture van viktor & rolf vormt een samenspel met het schitterende harnas en de weelderige kraag op het portret van frederik hendrik, prins van oranje geschilderd door michiel van mierevelt (zie afbeelding).
.
de meters hoge metalen bloemen van linda nieuwstad zijn hier gekoppeld aan de roosjes in de hand van de rijkste vrouw in 17e-eeuws amsterdam, vereeuwigd door jurriaen ovens.
.
fotografenduo petra en erik hesmerg laten foto’s zien bij een mysterieus sottobosco schilderij van de uiterst zeldzame schilder j.m. sartory. en bij dé 19de eeuwse hofschilder jean-baptiste van der hulst is textielvormgever jan koen lomans uitverkoren te exposeren.

Foto Marijke Aerden

voorverkoop is gestart – bestel uw tickets online

de voorverkoop voor het festival is gestart!

bestel uw tickets online via deze link – http://www.masterlythehague.com/inhoud.php?p=2

20_23 september 2018

het friesche hof in het museumkwartier
lange vijverberg 14-15-16

 

foto patrick rasenberg.

tekst volgt

tekst volgt