versterking imago en positionering musea en bedrijven

diverse musea en bedrijven kunnen een steun in de rug gebruiken bij het sterk positioneren van hun merk en hun internationale imago.

.

in een globaliserende wereld is onderscheidend vermogen economisch gezien cruciaal.

uniquole heeft een effectief concept ontwikkeld waarmee in korte tijd uw kernwaarden worden blootgelegd.

.
vanuit deze kernwaarden, het dna, wordt een vertaalslag gemaakt van verleden, heden naar een gewenste strategie voor de toekomst in de vorm van een heldere en beeldende ‘corporate story’ (2 a 3 a4tjes). met aansprekend beeldmateriaal wordt het imago statement sterk neergezet.

adviseur h.k.h. prinses margarita de bourbon de parme

de parme design is opgericht door h.k.h. prinses margarita de bourbon de parme.

.

uniquole geeft prinses margarita strategisch advies over vormen van samenwerking binnen de internationale vormgevingswereld. uniquole voerde de art direction over de website en zorgde voor nieuwe fotografie.

.
in april 2019 presenteert de parme design haar nieuwste ontwerpen in het nederlands paviljoen in milaan (zie www.masterly.nu).

.

in september 2019 neemt ze voor de tweede keer deel aan het festival masterly the hague (zie www.masterlythehague.com).

foto frieda mellema

www.deparmedesign.com

imago: glas bij het elysee / apple / rem koolhaas

met prestigieuze klanten als rem koolhaas, ralph lauren, gucci, uniqlo, apple, elysee, rijksgebouwendienst, chabot museum is van ruysdael glas met name bekend in de installateurswereld.

.

om haar unique selling points (usp’s) beter onder de aandacht van grote architectenbureaus te krijgen is een strategische verbeterslag in merk, imago en positionering noodzakelijk.

.

uniquole werkt een herkenbare merkidentiteit uit zodat van ruysdael zich internationaal optimaal kan presenteren in het nederlands paviljoen in milaan in 2019.

museum aan de maas – dordrecht

in opdracht van het dordts patriciershuis werkt uniquole aan de herpositionering van het museum.

lancering vanaf voorjaar 2019.

nieuwe ‘look’ cornelis kruseman stichting

in opdracht van de stichting cornelis kruseman is een nieuwe website en foldermateriaal ontwikkelt. het aansprekende beeldmateriaal van de collectie staat hierin centraal.

.

de locatie van de stichting is onderdeel van het festival MASTERLY THE HAGUE. de website is dan ook gerealiseerd voorafgaand aan de eerste editie van het festival in september 2018.

www.corneliskruseman.nl

gemeente rotterdam: dutch design museum

dutch design is een wereldmerk.
.
toch ontbeert nederland, in tegenstelling tot veel andere landen, een nationaal designmuseum met internationale allure.
.
in opdracht van de gemeente rotterdam en royal ahrend verkent uniquole de mogelijkheden van een nationaal designmuseum in rotterdam.
.
in de eerste verkenning staan de algemene haalbaarheid van en de mogelijkheden voor een nationaal designmuseum in rotterdam centraal.

foto frieda mellema | architectuur series

adviseur collecties

uniquole stelt collecties samen voor tentoonstellingen, bedrijven, privé woningen en unieke werkomgevingen.

 

het betreft historische en hedendaagse objecten van uitzonderlijke kwaliteit en vormgeving waaronder

hoogwaardige fotografie, meubel- en interieurstukken,  wandbespanningen, vloerkleden, keramiek en glas.

foto: behang wouter dolk voor paleis oranienbaum

gemeente den haag: het hof van oranje den haag

in tegenstelling tot andere landen zijn paleis noordeinde en paleis huis ten bosch niet toegankelijk voor het publiek. op verzoek van de gemeente den haag heeft uniquole in 2015 een concrete invulling gegeven aan de conclusies uit het haalbaarheidsonderzoek.

 

onder de werktitel ‘het hof van oranje den haag’ is de corporate story uitgewerkt en is een visuele merkidentiteit ontwikkeld voor zowel de basisinrichting van een pand als de vormgeving van de kwalitatief hoogwaardige exposities.

het hof van oranje den haag realiseert verhalende tentoonstellingen over de oranje-nassau dynastie en de monarchie aan de hand van bruiklenen. schitterend historisch ambacht uit internationale koninklijke verzamelingen wordt hierbij gecombineerd met sprankelend contemporain design en mode van nederlandse ontwerpers.

 

contacten met (inter)nationale bruikleengevers, waaronder de royal collection trust, zijn verstevigd. het hof van oranje kenmerkt zich door dynamiek en speelt in op de actualiteit.

 

gemeente den haag: haalbaarheidsonderzoek ‘dutch royal palace’

den haag heeft de ambitie om zich sterker te profileren met het koninklijk karakter van de stad. de aanwezigheid van het koningshuis geeft de stad in potentie veel aantrekkingskracht voor internationale bezoekers.

 

in 2013 doet uniquole in opdracht van de gemeente den haag onderzoek naar de mogelijkheden voor een dutch royal palace. de centrale vraagstelling luidt:

in welke vorm kan een dutch royal palace worden gerealiseerd dat aantrekkelijk is om van nationale betekenis te zijn, daarmee een groot publiek te trekken en een smaakvol toeristisch icoon van den haag te worden.

 

het haalbaarheidsonderzoek geeft inzicht in het uitvoeringsconcept, internationale benchmarks en trends, de locatiemogelijkheden, de benodigde investeringen, de exploitatie en de bestuurlijke organisatie.

 

museum meermanno

museum meermanno is het oudste boekenmuseum ter wereld. het museum heeft uniquole advies gevraagd over de toekomstige positionering en het imago van het museum.

 

het advies wordt in 2016 door het museum meegenomen in de subsidieaanvraag basisinfrastructuur voor cultuur bij het ministerie van ocw (bis 2017-2020).

 

raadhuis harlingen

in opdracht van de gemeente harlingen realiseert uniquole in 2016 nieuwe hoogwaardige vloerkleden en tapijten voor de raadzaal en de trouwzaal van het stadhuis.
.
met dank aan het rijksvastgoedbedrijf, onderdeel van ministerie binnenlandse zaken en koninkrijksrelaties, voor de bemiddeling.

 

in het ontwerp worden, in samenwerking met maarten spruyt en tsur reshef, verschillende kenmerkende historische details van dit rijksmonument verwerkt.

foto: joachim de ruijter
links op de foto: burgemeester harlingen dhr. sluiter

adviseur stichting landelijke open monumentendag

in 2015 heeft de open monumentendag als thema: kunst & ambacht. de stichting open monumentendag heeft uniquole gevraagd om het inspiratiedocument te vervaardigen.

.

buitenplaatsen, musea en historische woonhuizen lenen zich als locatie uitermate goed voor mooie presentaties over de mix tussen historisch en hedendaags vakwerk.

het fraaie houtsnijwerk, de mooie architectuur, het handgeschilderd behang en de mooi ingelegde vloeren zijn het ideale decor voor nederlandse ontwerpers die het ambacht omarmen in hun nieuwste creaties.

.

het inspiratiedocument gaat naar duizenden aangesloten locaties en geeft handvatten voor eigen activiteiten en exposities van de deelnemende organisaties.

essay: de nieuwe retail

‘wanneer door stad en land iedere winkelstraat praktisch inwisselbaar wordt, ontstaat er vervreemding. we voelen ons verloren in meer van hetzelfde. steeds weer. overal. hoe kun je jezelf nog terug vinden in de massa? wie voelt zich thuis in niemandsland?’

 

de intrinsieke waarden van elke stad zijn een onuitputtelijke inspiratiebron, die steeds weer vertaald en bepaald moeten worden; ‘dit is zoooo den haag’, ‘oh wat typisch leiden’, etc.

de consument besteedt haar geld niet uitsluitend aan producten, maar is vooral op zoek naar ervaringen. in samenwerking met gemeenten bepaalt uniquole het dna van de stad (historisch, hedendaags, toekomst). de lay-out van het toekomstige (winkel)aanbod moet hier naadloos op aansluiten.
neem contact op met uniquole voor meer informatie.

zeeuws museum

in een globaliserende wereld is onderscheidend vermogen economisch gezien cruciaal. musea en bedrijven kunnen een steun in de rug gebruiken bij het sterker positioneren van hun merk en hun internationale imago. 

 

uniquole adviseerde het zeeuws museum over merk en imago, het hiervoor te gebruiken beeldmateriaal en over een consequent doorgevoerde eenduidige routing tussen de verschillende delen van het museum.

het prachtige karakteristieke zeeuwse beeld, zoals hiernaast te zien, is sindsdien weer prominent in alle uitingen van het museum aanwezig.

art direction royal delft

in de tachtiger jaren bereikte de waardering voor authenticiteit, ambacht en lokale cultuur een dieptepunt. met name de afgelopen 10 jaar is er een duidelijk ommekeer waarneembaar. ambachtelijke bedrijven wordt nieuw leven ingeblazen door het inzetten van nieuwe frisse ontwerpteams. ontwerpers laten hun creativiteit los op ons cultureel erfgoed.

 
in opdracht van royal delft formuleerde uniquole in tekst, maar vooral in beeld en uitstraling,

een strategie voor de historische collectie van royal delft, de basis van het delfts blauw.

 

de door uniquole samengestelde ‘iconic collection’ is in samenwerking met fotografe frieda mellema in een hedendaagse setting verbeeld.

art direction royal leerdam crystal

de voormalige nederlandse glasfabriek leerdam kent een rijke historie. opgericht in 1878 werd al vroeg contact gezocht met kunstenaars voor ontwerpen. bekende namen als k.p.c. de bazel, andries copier, h.p. berlage en frank lloyd wright hebben voor de glasfabriek ontworpen.

 

royal leerdam crystal had behoefte om deze traditie nieuw leven in te blazen.
uniquole heeft als art director ontwerpers jan jansen, marlies dekkers en ans marcus betrokken bij het ontwerpen van nieuwe glasobjecten.

de hier uit voortvloeiende collecties waren spraakmakend en trokken veel publiek tijdens presentaties.

 

tot op de dag van vandaag zijn deze objecten geliefde stukken bij verzamelaars en glasliefhebbers. ans marcus is nog steeds als ontwerper verbonden aan de glasfabriek. op meesterlijk 2015 was haar nieuwe glaswerk te zien.

fentener van vlissingen

het fentener van vlissingen fonds ondersteunt en stimuleert kunst- en cultuurprojecten. het fonds werd in 1961 door shv opgericht en wordt sindsdien gefinancierd door dit familiebedrijf met circa 47.000 werknemers en diverse activiteiten wereldwijd.

 

in opdracht van het fonds heeft uniquole de presentatie in hotel des indes van een geselecteerde kunstenaar, eppe de haan, onder de aandacht gebracht van media, pers en verzamelaars.

schiphol airport

als art director van royal delft heeft uniquole een collectie samengesteld van karakteristieke delftsblauwe objecten  voor een presentatie in de vertrekhal van schiphol. opdrachtgever was de luchthaven.

 

in een imponerende ‘delfts blauw’ setting worden de internationale reizigers verrast met een uitvergrote tafel waarop verschillende topstukken uit de collectie van royal delft de show stelen.

dutch design awards

de dutch design awards tonen en belonen jaarlijks het beste op het gebied van nederlandse vormgeving. met de prijsuitreiking, een overzichtstentoonstelling tijdens de dutch design week

en de uitgave van het dutch design jaarboek is dda een platform voor nederlands design in de volle breedte.
uniquole fungeerde een jaar als voorzitter van de jury.

glascollectie en kroonluchters paleis oranienbaum

voor de tentoonstelling in paleis oranienbaum heeft uniquole de spiegel- en kristalzaal laten inrichten  met speciaal hiervoor vervaardigde stukken van ontwerper en glasblazer bernard heesen. de kulturstiftung dessauworlitz, eigenaar van paleis oranienbaum, was zeer onder de indruk van de hedendaagse schittering die deze paleiskamer in volle glorie deed herleven.

alle geselecteerde objecten die in deze zaal waren tentoongesteld zijn aangekocht.

de stichting heeft uniquole vervolgens verzocht om de kunstenaar nog twee grote kroonluchters met een diameter van 130 cm te laten vervaardigen voor deze kamer. de spiegel- en kristalzaal van paleis oranienbaum is nu nog steeds in deze opstelling te bewonderen door het publiek.

adviseur en bestuurslid stichting leather design

de stichting hester van eeghen leather design heeft tot doel om de schoonheid van het vakmanschap onder de aandacht te brengen. ambachtelijke vaardigheden en expertise mogen voor nederland niet verloren gaan. de stichting richt zich met name op het stimuleren en in stand houden van het leerbewerkingsambacht door het iedere twee jaar organiseren van een ontwerpwedstrijd.
de winnaar ontvangt een stipendium waarmee het vervaardigde prototype in 30-voud kan worden gerealiseerd.

 

uniquole geeft de stichting strategisch advies over het in de markt zetten van de designprijs om een brede deelname van talentvolle ontwerpers te bewerkstelligen en daarmee de hoofddoelstelling van de stichting te realiseren. voor de editie 2015 nam uniquole tevens zitting in de jury.

nederlandse keramiekprijs, keramiekbal en congres

het keramiekbal, de keramiekprijs en het gerelateerde congres, met koos de jong van het ekwc als initiatiefnemer, is een evenement om den bosch als keramiekstad op de kaart te zetten. uniquole gaf strategisch advies en was verantwoordelijk voor de organisatie van het bal, de optredens, de flitsende keramische catwalk, het diner en het aansluitende feest. het diner werd bereid door maison van den boer.

het dessert ceramique werd geserveerd op door marcel wanders vervaardigde etagères van cor unum. in de gaanderij naar de dans- en dinerzaal was een museum-voor-een-dag ingericht met werk van  20 kunstenaars. gastheer was de burgemeester van den bosch en de keramiekprijs werd uitgereikt door de staatssecretaris van cultuur.

raadhuis de paauw wassenaar

in opdracht van de gemeente wassenaar heeft uniquole onderzoek gedaan naar mogelijke nieuwe wandbespanningen voor raadhuis de paauw.

de uiteindelijk voorgestelde keuze is tijdens de verbouwing van de trouwzaal aangebracht.