meesterlijk jubileumeditie – 10 jaar

voor het tiende jaar op rij eert meesterlijk vakmanschap en ambachtelijke technieken in dutch design. op 30 november, 1 en 2 december 2018 presenteren 120 ontwerpers hun werk in de industriële schoonheid van de amsterdamse westergasfabriek. bezoekers vinden hier de meest begerenswaardige designobjecten van nederlands fabricaat. ideale cadeaus voor de feestdagen.

de keuze van nicole uniquole, oprichter en curator van meesterlijk, was tien jaar geleden duidelijk. bij dit designfestival draait alles om vakmanschap en ambachtelijke technieken. uniquole wil een podium bieden aan zelfproducerende ontwerpers zonder winkel. ze werd in 2008 nog net niet voor gek verklaard; inmiddels weten we beter.

foto frieda mellema / styling selina martin / haar gould kappers den haag

het jaarlijkse event meesterlijk 30 nov, 1 en 2 dec 2018

meesterlijk is een bruisende pop-up ministad waar zelfproducerende designers, mode-ontwerpers, foodkunstenaars en vaklieden hun passie voor design en ambacht delen met een groot publiek. in een sfeervolle relaxte setting  wordt u deskundig geïnformeerd over de laatste ontwikkelingen op het gebied van stijl en design. de nieuwste collecties handgemaakte authentieke kwaliteitsproducten nodigen uit tot aanschaf van inspirerende cadeaus voor de feestdagen.

 

ook eind 2017 is meesterlijk weer het platform voor stijl, specialisme en savoir-faire. een ode aan het vakmanschap waar schoonheid, kwaliteit, ambacht en vormgeving samenkomen. onder het genot van tongstrelende eet- en drinkwaar is het aangenaam vertoeven in de warm aangeklede industriële ruimtes van de westergasfabriek. inkopen doen op een plek die creativiteit ademt was nog nooit zo leuk.

u bent van harte welkom op meesterlijk.

meer info over het event meesterlijk vindt u hier.

meesterlijk 2017

de 9e editie van meesterlijk was afgelopen november een groot succes! een geweldige groep zeer geïnteresseerde mensen die schoonheid op waarde weten te schatten. werd er jarenlang nog enigszins neergekeken op het ‘ambacht’, nu is iedereen overtuigd van de onschatbare waarde van goed vakmanschap.

 

ieder jaar verschijnt bij meesterlijk een kleurrijk vormgegeven krant met aandacht voor de deelnemers en gelardeerd met mooie fotografie. mocht u tijdens meesterlijk hebben misgegrepen of was u niet in de gelegenheid om meesterlijk te bezoeken, de krant is hier binnenkort digitaal beschikbaar.

recyclebaar totaalconcept

kiezen voor materiaal, stijl en duurzaamheid vertaalt zich bij meesterlijk ook in het uitvoeringsconcept. meesterlijk maakt ieder jaar gebruik van recyclebaar tentoonstellingsmateriaal. jaarlijks wordt meer dan 85% van de kartonnen pallets, dozen en platen hergebruikt.

 

in samenwerking met maarten spruyt en tsur reshef is hiermee een opmerkelijke aaneenschakeling van kartonnen werkruimtes gecreëerd. het zorgt voor eenheid in verscheidenheid, voor rust en samenhang.