masterly the hague editie nr 1 – 2018: van rembrandt van rijn tot viktor & rolf

een compleet nieuwe ervaring.’ ‘stijlvol, mooi, spannend.’ ‘dit is het festival dat den haag nodig heeft.’ een greep uit de vele lovende reacties die bezoekers van het bomvolle festival Masterly The Hague toe vertrouwden aan de initiatiefnemers nicole uniquole en willem jan hoogsteder.

 

het tonen van eigentijdse ontwerpen in combinatie met historische schilderijen blijkt een regelrechte hit. een breed publiek keek 4 dagen de ogen uit in de drie stadspaleisjes aan de lange vijverberg. in de prachtig gestileerde stijlkamers vertelden 60 ontwerpers vol passie over hun nieuwe creaties, geïnspireerd op hun muze. rembrandt, van ruysdael, amalia van solms, anna paulowna en vele andere vorsten en oude meesters werden nog nooit zo succesvol tot leven gebracht.

 

masterly the hague bracht een vernieuwende cross- over die tot de verbeelding sprak van zowel kunst- als designliefhebbers. een vervolg in 2019 is dan ook onontkoombaar. een uitbreiding met een nieuwe locatie in het haagse museumkwartier ligt in het verschiet.