masterly 9 – 14 april 2019 | salone del mobile

voor het vierde jaar verrijst een nederlands designpaviljoen tijdens de salone del mobile in milaan. uniquole is initiatiefnemer, curator en organisator en werkt nauw samen met de nederlandse ambassade, het consulaat generaal en de milanese kamer van koophandel. het initiatief is opgenomen in de agenda van het netwerk internationaal ondernemen van de rijksdienst voor ondernemend nederland.
de salone vindt plaats van dinsdag 9 tot en met zondag 14 april 2019.

 

onder de titel masterly – the dutch in milano presenteren nederlandse ontwerpers, ambachtelijk producerende bedrijven en ontwerpbureaus zich in het centrum van milaan.

 

in het fascinerende palazzo francesco turati verrijst een nederlands paviljoen met het beste design en ambachtelijk vakwerk dat nederland te bieden heeft. excellent dutch design, mode en fotografie met een ziel en een eigen identiteit.

 

voor meer informatie en / of inschrijven kijkt u op de website www.masterly.nu

palazzo francesco turati

het nederlands paviljoen is tijdens de salone del mobile gesitueerd in palazzo francesco turati. het paleis is gebouwd tussen 1873 en 1876 op verzoek van count francesco turati, een gerespecteerd handelaar. architect enrico combi ontwierp en bouwde het wonderschone neorenaissance paleis, in het hart van het milanese centrum, op loopafstand van de dom.

 

de perfect gerestaureerde historische ruimten van het palazzo kenmerken zich door fraai ingelegde houten vloeren, marmeren deuren en ornamenten met goudluster, wandbespanningen van fluweel en zijde en prachtige handgesneden boiseries.

het palazzo is daarmee uitermate geschikt voor de unieke werkwijze van uniquole waarin combinaties van historisch en hedendaags design de kern van museale tentoonstellingen vormen.

 

het schitterend gerestaureerde italiaanse ambacht en de fraaie hedendaagse ruimten vormen een geweldig decor voor het nederlands paviljoen met intrigerend nederlands ontwerp, mode en fotografie.

> 100 nederlandse ontwerpers en bedrijven

tijdens de salone del mobile is het nederlands paviljoen een baken van sublieme ontwerpkwaliteit, ambachtelijk vakmanschap en innovatie. een bundeling van krachten die aandacht en publiciteit trekt. met een museale tentoonstelling en presentaties die frapperen in het designmekka milaan.

 

meer dan 100 nederlandse ontwerpers en bedrijven geven acte de presence in het volledig gerestaureerde palazzo francesco turati.

werk van individuele ontwerpers wordt in samenhang gepresenteerd in een adembenemende museale tentoonstelling met het signatuur van de presentaties in paleis oranienbaum en paleis het loo.

 

daarnaast exposeren bedrijven en ontwerpbureaus die goede vormgeving en ambachtelijk vakwerk hoog in het vaandel hebben staan zich met eigen presentaties. de verbindende doorgangen tonen hoogwaardige nederlandse fotografie.

persbijeenkomsten palazzo: 8 april 2019

in samenwerking met de nederlandse ambassade, het consulaat-generaal en de milanese kamer van koophandel vinden op maandag 8 april perspresentaties plaats. alle geselecteerde ontwerpers en bedrijven zijn hierbij aanwezig.

 

specifiek voor de deelnemers aan het nederlands paviljoen worden matchmakingbijeenkomsten georganiseerd.

 

wilt u op de hoogte worden gehouden over deze bijeenkomsten en/of in een eerder stadium persberichten ontvangen, stuurt u dan een mail naar info@uniquole.nl of naar press@masterly.nu.

opening nederlands paviljoen – 9 april 2019

info volgt

masterly at corso como

tekst volgt

architects breakfast i.s.m. royal ahrend

info volgt